11 Eylül 2009 Cuma

bilgi paylaşımı.

Blogumu okuyan ve bildiklerini paylaşmak isteyen arkadaşlarım için yazıyorum lütfen sizlerde paylaşın.

Hamilelik her kadın için çok özel ve önemli.Bu süreçte yapılmasının faydalı olacağını düşündüğününz bildiğiniz ve yaptığınız var ise lütfen paylaşın.Şimdiden teşekür ederim.Sevgiyle kalın.

Konular karışık bulduğum paylaşmak istediğim şeyleri araştırdıkça yazıcam.

Hamile kalmadan önce beslenme.

Civa ve toksoplasma hamile kalmadan önce de bebeğinizi kötü etkileyecek, besin kaynaklı risklerdir. Hamile kalmadan önce folik asit almak ise iyi bir başlangıçtır. bu bebeğinizi bazı doğumsal hastalıklardan koruyacaktırç İşte Hamile kalmadan önce dikkat edilecek besinlerle ilgili durumlar.

Cıva Nedir?
Kılıç , uskumru, palamut gibi balıklarda bulunan bir metaldir.Eğer bu tür balıkları düzenli yerseniz, zamanla kanınızda cıva birikir. Vücudunuz kendi kendini temizler ancak bu bir yıl kadar zaman alabilir. Bu arada hamile kalırsanuz cıva bebeğin kanına karışabilir.Henüz gelişmekte olan beyin ve sinir sisteminize zarar verebilir.Belirtileri yoktur eğer şüpeleniyorsanız lütfen bir doktora başvurunuz.Diğer balıkları gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.Çünkü balık anne ve bebek için çok faydalı bir besindir. Haftada iki kez, çiğ olmamak koşuluyla , düşük miktarda cıva içeren deniz ürünlerini yiyebilirsiniz karides ve somon balığı.
Bu dönemde lütfen midye tüketmeyin. çünkü midye genelde iskele diplerinde ürer paslı demirlerede bulunduğu için buda bir risktir.

Folik Asit
Gebe kalmayı düşündüğünüz tarihten en az 3 ay öncesinden balşayın.Doktorunuz gerek duyarsa gebeliğin ilk üç ayında da devam ettiricektir.
Folik asit eksikliği bebeklerde beyin ve omurilik sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle hamile kalmadan bir süre önce ve hamilelik süresince folik asit desteği alınmalıdır. Bunun için hazır vitaminler mevcut doktorunuza danışım ve kullanmaya başlayın.

Hiç yorum yok: